شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل تاکید کرد مسلح شدن گروه نزدیک به داعش در غزه توسط نتانیاهو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با جولانی دیدار کرد مراسم برائت از مشرکین برگزار شد | درخواست حجاج بیت الله الحرام بر تحریم رژیم صهیونیستی گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهور ایران و تاجیکستان به مناسبت عید قربان شمار شهدای خبرنگار در حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ۲۲۵ نفر رسید پنتاگون درباره شکست آمریکا در یمن تحقیق می‌کند سفیر ایران در روسیه: پوتین به زودی به تهران سفر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج بیت‌الله الحرام | دولت‌های مسلمان باید همه راه‌های کمک‌رسانی به رژیم صهیونی را مسدود کنند عراقچی: جزئیات مذاکرات هسته‌ای محرمانه است | پیشنهاد آمریکا در حال بررسی است (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) مقاومت سوریه مسئولیت حمله به جولان اشغالی را برعهده گرفت ویدئو| روایت صالحی از بی‌وفایی عجیب چینی‌ها در قرارداد هسته‌ای UCF دیده‌بان حقوق بشر: حمله آمریکا به بندر رأس عیسی یمن جنایت جنگی است آکسیوس: آمریکا پیش‌نویس قطعنامه ضد صهیونیستی شورای امنیت را وتو می‌کند افزایش آمار شهدا در زندان‌های اشغالگران به ۷۱ نفر استرداد روزانه ۴ هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون ایلان ماسک: کنگره در حال ورشکست‌کردن آمریکاست روسیه برای مشارکت در مذاکرات ایران-آمریکا پیشنهاد داد تاکید رؤسای جمهور ایران و آذربایجان بر اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی پزشکیان و امیر کویت تلفنی گفت‌و‌گو کردند نگهداری بیش از ۱۰ هزار اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم اشغالگر پیشنهاد آتش‌بس زلنسکی به روسیه گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان با امیر قطر| تأکید بر تقویت پیوندهای دوجانبه و تلاش برای توقف جنایات در غزه وال‌استریت‌ژورنال: واشنگتن انتظار داشت تهران پیشنهاد اولیه را رد کند | احتمالا مذاکرات این هفته از سر گرفته می‌شود زاخارووا: مسیر حل‌وفصل مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران از راه دیپلماسی می‌گذرد وزیر کشور: وظیفه ماست که راه امام(ره) و شهیدان را ادامه دهیم برنامه آمریکا برای حمایت از قطعنامه ضدایرانی اروپا در آژانس
سرخط خبرها

آیت‌الله کعبی: شورای نگهبان نباشد، دیکتاتوری می‌شود| قانون اساسی آزادی‌های عمومی را تضمین کرده است

  • کد خبر: ۱۳۸۱۲۹
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۷
آیت‌الله کعبی: شورای نگهبان نباشد، دیکتاتوری می‌شود| قانون اساسی آزادی‌های عمومی را تضمین کرده است
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: قانون اساسی به صورت پیشرفته و هوشمندانه حقوق ملت و آزادی‌های عمومی را تضمین کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله عباس کعبی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و عضو پیشین شورای نگهبان به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: قانون اساسی ایران برگرفته از فقه اهل بیت‌(ع)، اجتهاد اصیل برمبنای مقتضیات زمان و نگاه تمدنی به اسلام ناب محمدی است.

این مدرس حوزه و دانشگاه در حوزه حقوق عمومی خاطرنشان کرد: در اصول قانون اساسی، شاهد ترکیب هنرمندانه اسلامیت، جمهوریت، عقلانیت، معنویت، ایمان، علم، پیشرفت، عدالت، استقلال، اقتدار، عزت، آزادی‌های عمومی، مردم‌داری، مهر و محبت، ایستادگی، مقاومت در مقابل دشمن و عزت در سیاست خارجی با یکدیگر هستیم. همچنین تلفیق ماهرانه دین و دنیا و شریعت با مدنیت در این قانون مشاهده می‌شود.

آیت‌الله کعبی در ادامه عنوان کرد: قانون اساسی ایران به‌گونه‌ای تدوین شده که ظرفیت ساخت تمدن نوین اسلامی و تحقق پیشرفت و عدالت را دارد. بر اساس همین قانون و ظرفیت‌های نهفته در آن، ولی‌فقیه در راس نظام اسلامی بر قوای سه‌گانه نظارت و آن‌ها را هدایت می‌کند. قانون اساسی ظرفیتی را مهیا کرده است تا، ولی فقیه با نظارت و هدایت، جمهوری اسلامی ایران را به قدرت اول منطقه و قدرت نوظهور بین‌المللی تبدیل کند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تحقق آرمان‌های امام خمینی (ره) و شهدا و احیای ظرفیت‌های ملی توسط جوانان به عنوان موتور محرک انقلاب اسلامی در قانون اساسی گنجانده شده است، گفت: جوانان دانشمند، توانمند، مومن، انقلابی و مبتکر، در سال‌های گذشته پیشرفت‌های بزرگی برای ایران اسلامی رقم زدند و در آینده نیز ان‌شاالله ادامه خواهد داشت.

آیت‌الله کعبی تداوم پیشرفت علمی و ایجاد اقتصاد قوی به موجب اصول ۴۳ تا ۵۵ قانون اساسی را قابل تحقق دانست و تصریح کرد: معنویت، اخلاق، عدالت و مبارزه با فساد در اصول مربوط به حقوق ملت از اصل ۱۹ تا ۴۳ قانون اساسی آمده است. در سایر اصول به ویژه اصول دوم و سوم قانون اساسی نیز بر خودکفایی، استقلال و همبستگی تاکید شده است. این فضلیت‌ها براساس قانون اساسی قابل دستیابی و تحقق هستند.

وی ادامه داد: براساس اصل دوم قانون اساسی، دیپلماسی و سیاست خارجی ما باید بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت باشد و این اصل به نوعی تاکید بر دیپلماسی فعال هوشمندانه دارد. در قانون اساسی توجه ویژه‌ای به مسلمانان شده و توصیه گردیده است که نسبت به احیای امت اسلامی اهتمام ورزیده شود.

آیت‌الله کعبی درخصوص اینکه آیا قانون اساسی به سبک زندگی نیز توجه دارد، عنوان کرد: براساس اصول مربوط به خانواده، قانون اساسی به سبک زندگی نیز توجه و نگاه دارد. با تحقق این اصول می‌توان شاهد شکوفایی در زندگی مردم بود. یکی از اصول ثابت قانون اساسی این است که مدیریت نظام جمهوری اسلامی ایران باید بر مبنای رای ملت، ارزش‌های اخلاقی و اصل ولایت فقیه باشد. قدرت انعطاف در تحول ساختاری، محتواسازی تمدنی، احیای ظرفیت‌های اجتماعی و بهره‌مندی از منابع طبیعی نیز به عنوان اصول مهمی در قانون اساسی در نظر گرفته شده است.

این عضو پیشین شورای نگهبان تاکید کرد: قانون اساسی به صورت پیشرفته و هوشمندانه حقوق ملت و آزادی‌های عمومی را تضمین کرده است. مردم از ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران با مشارکت در انتخابات‌ها به نوعی قانون اساسی را تایید کردند.

وی در پایان شورای نگهبان را نهادی برای دفاع از حقوق مردم در مقابل دیکتاتوری و نهادی امین در حفاظت از رای مردم و سلامت نظام اسلامی بر اساس فقه اسلامی دانست و گفت: شورای نگهبان نماد مردم‌سالاری دینی است و اگر نباشد استبداد و دیکتاتوری حاکم می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->